Не престаје препуцавања

НАТО открио податке на захтјев Пленковића, хрватски војници ипак иду у Украјину?

  • 22.10.2024. 18:26

НАТО је декласификовао, односно скинуо тајност података на захтјев хрватског премијера Андерја Пленковића о новој "помоћи" Алијансе Украјини, објавио је хрватски министар одбране Иван Анушић.

Док је трајала расправа у Сабору, који би требало да гласа о придруживању Хрватске тој новој помоћи Украјини, након што је хрватски предсједник Зоран Милановић одбио да потпише учеће Загреба, стигла је та информација.

Пленковић оптужио Милановића: Државни удар и удар на хрватску војску

Пленковић оптужио Милановића: Државни удар и удар на хрватску војску

"НАТО је јуче добио захтјев за декласификацију од стране Пленковића, и данас док сам ја одговарао на реплике, та информација је дошла у владу код премијера", рекао је Анушић.

Министар је у Сабору тврдио како хрватски војници, као ни остали војници из чланица НАТО-а неће бити распоређени у Украјини, ипак, оповргао га је сам Пленковић.

Хрватски премијер је у изјави медијима рекао да ова активност подразумијева неколико припадника оружаних снага задужених за везу који ће сигурно бити у Украјини.

Шта су то потписали Пленковић и Зеленски

Шта су то потписали Пленковић и Зеленски

"НАТО и данас у Кијеву има своје представништво у којем ради педесетак људи", рекао је Пленковић.

Потом је и Анушић потврдио да ће неколицина хрватских војника завршити у Украјини, додајући да је то особље "строго у сврху везе и координације помоћи, који ће повремено путовати у Украјину".

"Ради се о припадницима НАТО снага које немају национално ограничење и које ће НАТО команда одредити да могу по потреби да путују у Кијев, гдје ће се координисати логистичка подршка цијелог свијета или западног свијета која већ траје пуне двије и по године. Дакле, путоваће на билатералне састанке с украјинским вођством око дистрибуције помоћи", додао је.

(РТ Балкан)

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)