Не престаје препуцавање

Пленковић: Милановић пјева руску пјесмицу

  • 24.10.2024. 18:13

Дан уочи гласања у хрватском Сабору о одобрењу учешћа Хрватске у новој НАТО помоћи Украјини, премијер Хрватске Андреј Пленковић тврди како она не подразумијева да ће војници бити послати у Украјину, али не негира да ће поједини официри за везу бити послати у Кијев.

Он је на конференцији за медије рекао да би у оквиру активности подршке Украјини НСАТУ два хрватска војника требало да оду у њемачки Визбаден, али не и у Украјину и да му већ "помало досадно дјелује" стално да говори исто, преноси згaребачки "Индекс".

Ипак, предсједник Хрватске Зоран Милановић и дио опозиције тврди да се Хрватска преко НСАТУ увлачи у сукоб са Русијом, а Пленковић каже да се ради о "манипулацијама и дезинформацијама" које је Милановић генерисао, а дио опозиције "некритички прихватио".

Милановић објавио видео: ''Мој Драгане...''

Милановић објавио видео: ''Мој Драгане...''

"Влада ће ту тему истјерати до краја. Нисам још од опозиције чуо шта имају против два војника у Визбадену. Нема слања хрватских војника у Украјину. Нити ко то предлаже, нити то може да се догоди", рекао је Пленковић.

Према његовим ријечима, НАТО ће у Украјини у склопу активности имати неколико војника за везу, али да је ријеч о људима који "не иду да ратују" него да надзиру логистику мисије.

"Ниједан од њих неће бити из Хрватске која шаље само двоје од укупно 700 војника", рекао је Пленковић.

Нова препуцавања у Хрватској због Русије: Милановић на удару, траже да се укључи и тајна служба

Нова препуцавања у Хрватској због Русије: Милановић на удару, траже да се укључи и тајна служба

Најавио је да ће на наредну сједницу саборског Одбора за одбрану доћи в.д. замјеника генералног секретара НАТО Борис Руге како би одбору, медијима и јавности тачно објаснио шта је НСАТУ.

Пленковић је казао да Руси славе Милановића јер, како је рекао, пјева њихову пјесмицу и критиковао га због наратива о "зараћеним странама" умјесто о "Русији као агресору" и Украјини као жртви.

"Апелујем на опозицију да ради дугорочног кредибилитета властитог здравог разума стану на праву страну историје", рекао је Пленковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:00 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:15 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)