Хрватска

Страшна бујица разорила пут у Мекоj Драгоj, штета огромна

  • Извор: 24сата.хр
  • 29.09.2024. 15:30

Водена бујица прохујала је Меком Драгом у суботу те иза себе оставила катастрофалне посљедице. Локалне саобраћајнице и објекти претрпјели су велику штету. 

Вода је поткопала тло испод асфалта, на неколико мјеста га потпуно избила. Путеви су сада потпуно непроходни. Материјалне штете настале су и на околним кућама те пољопривредним површинама, гдје је бујица однијела земљу и оштетила инфраструктуру.

"Комшији је испред куће све уништено. Срећом, моја кућа је добро прошла у овој бујици. Цесте су непроходне", испричао је читалац портала "24сата" који је фотографисао посљедице обилне кише.

Жупанијски ватрогасни командир Матеј Рудић рекао је да је бујична поплава иза себе оставила велику материјалну штету.

Путин шаље вукове на фронт: Има добар разлог за то

Путин шаље вукове на фронт: Има добар разлог за то

"Велика количина кише која је непрестано падала око 3, 4 сата, формирала је бујицу овдје која се са брда слијевала према мору. Ово није била она типична бујица. У јако кратком року је нападала киша и онда се слијевала са брда према мору. Таква је овдје конфигурација терена, друго се није могло ни очекивати. Били смо цијели дан на теренима", рекао је Рудић те додао како су они јуче имали укупно 30 интервенције, од тога само двије у Обровцу, док су остале биле у Доњем и Горњем Карину, Новиграду, Рибници, Крушеву, Придраги.  

Иван Матић, независни вијећник, у суботу је за "24сата" потврдио да је стање код Обровца лоше.

"Киша је непрекидно падала. У три сата је нападала јако велика количина кише те се подигао асфалт. Најгори случај је ту у Мекој Драги гдје се сва вода спустила из цијелог Крушева због географског положаја", казао је.

Шта ако откажу кочнице у вожњи: Како безбједно зауставити возило

Шта ако откажу кочнице у вожњи: Како безбједно зауставити возило

Из Водовода јављају да је због обилнијих оборина дошло до замућења воде у дијеловима система водоснабдијевања који се снабдијева са изворишта Долац – Мушковци.

"Препоручује се превентивно прокувавање воде за пиће за болесне и осјетљиве особе, малу дјецу и старију популацију. Осим мутноће, сви остали показатељи здравствене исправности воде за људску потрошњу у складу су с важећим законским прописима. Вода је под сталном контролом лабораторија Водовода д.о.о. Задар и Завода за јавно здравство Задар", саопштено је.


(Фото: 24сата)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)

  • 17:50 Емисија: Тајне музеја

    '''Емисија: Тајне музеја

  • 18:20 Манастири

    Манастири

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести