Данас нове падавине

У дијеловима Словеније већ пало 35 центиметара снијега

  • Извор: Агенције
  • 04.10.2024. 06:59

Временске неприлике погодиле су Словенију, гдје у приморској области дува снажна бура уз обилне падавине док у планинском дијелу земље на висинама већим од 1.200 метара пада снијег.

Агенције за заштиту животне средине Републике Словеније издала је упозорење да ће се падавине наставити и данас, као и у ноћи између петка и суботе, пренијеле су "Словенске новице".

Метеоролог Блаж Штер је на друштвеној мрежи Икс открио да олуја ствара велике проблеме у приморској, док су планине погођене јаким сњежним падавинама.

"Пало је 35 центиметара снијега на Кредарици. На многим мјестима у Централним Алпама пада снијег. На Вршичу је пало 10 центиметара бијелог покривача", написао је он.

Информативни центар за саобраћај такође упозорава на сњежне услове на путевима. Прогнозирана темпетатура за данас је од два до 13 степени Целзијуса.

У ноћи између петка и суботе очекује се појачани вјетар у приморској области са брзином од преко 120 километара на сат, нарочито у Випавској долини. У већини Словеније, до петка ујутро ће бити више падавина. Највише кише ће пасти у западној, јужној и централној Словенији.

Пратите нас и путем Вибера