Нови Пазар

Пси убили 49 оваца: ''Био сам немоћан, само сам сјео на асфалт''

  • 24.10.2024. 16:43

У селу Прченова код Новог Пазара догодила се незапамћена несрећа када је чопор паса луталица напао имање породице Шкријељ, усмртивши чак 49 оваца, док је 17 животиња повријеђено. Напад се догодио у раним јутарњим сатима, када је домаћин Саит Шкријељ чуо лавеж и изашао да види шта се дешава. Оно што га је дочекало шокирало је не само њега, већ и цијелу заједницу. Овце су биле поређане у гомили, а призор је био језив.

- Ово је незапамћено. Чуо сам лавеж паса и када сам изашао у двориште, угледао сам своје мртве овце. Четрдесет и девет је страдало, а многе су тешко повријеђене. Никада у нашем крају није забиљежен овакав покољ - изјавио је Шкријељ, још увијек у шоку због призора који је затекао.

Према његовим ријечима, напад је трајао свега десетак минута, али је у том кратком периоду цијела четвртина његовог стада нестала. Камере су забиљежиле присуство чак 11 паса луталица, који су немилосрдно нападали овце.

- Био сам потпуно немоћан. Само сам сјео на асфалт када сам схватио шта се дешава. Осјећај беспомоћности ме је преплавио - додаје Шкријељ.

Ветеринар је хитно позван да пружи помоћ повријеђеним животињама, али многе су у критичном стању, па домаћини страхују да би се број угинулих оваца могао додатно повећати.

Ово није први пут да пси луталице нападају стоку у овом крају, али мјештани истичу да овакав масовни напад, гдје су пси заклали скоро 50 оваца, никада није забиљежен.

- Никада нисмо доживјели нешто овако. Не знам како ћемо даље - каже Шкријељ огорчено.

Надлежни су најавили да ће азил за псе, чија изградња касни већ годинама, бити завршен око Нове године. Ипак, страх од нових напада и даље влада међу мјештанима овог краја, који се питају колико ће још оваквих инцидената бити прије него што се ситуација ријеши.

(а1тв)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм