Београд

Родитељи и пријатељи убијене дјеце на мјесту страдања: Минут ћутања за све жртве

  • Извор: АТВ
  • 03.05.2024. 09:10

Родитељи убијене дјеце и породица чувара школе у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду стигли су у ову установу носећи вијенце од бијелог цвијећа и свијеће у рукама како би одали почаст убијеним у крвавом походу ученика ове школе К.К.

Они су дошли да одају пошту својим најмилијима који су трагично страдали прије тачно годину дана у просторијама школе на Врачару када је на њих запуцао тринаестогодишњи дјечак.

Десет имена која се не смију заборавити: Годишњица масовног убиства у ''Рибникару''

Десет имена која се не смију заборавити: Годишњица масовног убиства у ''Рибникару''

Из просторија школе, тачно у 8 и 40 када је дјечак убица кобног јутра ушетао и кренуо свој крвави поход, зачуле су се сирене, након чега је наступио минут ћутања у част свим жртвама.

Испред школе је и велики број њихових другара и грађана са цвијећем у рукама. Окупљају се испред школе где је постављен пано са фотографијама убијених, полажу цвијеће и пале свијеће, јавља новинар АТВ-а.

Медији у Србији затамнили екране и обуставили радијски програм

Медији у Србији затамнили екране и обуставили радијски програм

Подсјећамо, прије тачно годину дана у масовном убиству које је тринаестогодишњак започео 3. маја 2023. године у 8.41 убијени су: Мара Анђелковић, Бојана Асовић, Ангелина Аћимовић, Ана Божовић, Адриана Дукић, Ема Кобиљски, Катарина Мартиновић, Софија Негић, Андрија Чикић и Драган Влаховић.

Ученик седмог разреда Основне школе "Владислав Рибникар" у Београду К. К. пуцао је из пиштоља на обезбјеђење школе, наставницу и ученике. На лицу мјеста убијено је осам ученика и радник обезбјеђења, док је још једна тешко рањена дјевојчица касније подлегла повредама. Малољетник је сам позвао полицију и предао се. Приведени су његови родитељи.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм