Бијела кућа

Спрема се хаос на Флориди: Бајден отказао посјету Њемачкој

  • Извор: Агенције
  • 08.10.2024. 18:36

Предсједник САД Џозеф Бајден одложио је планирани пут у Њемачку и Анголу како би остао у Бијелој кући због урагана Милтон, који се спушта на обалу Залива Флориде, саопштила је данас Бијела кућа.

Портпаролка Бијеле куће Карин Жан Пјер рекла је да је промјена неопходна "с обзиром на пројектовану путању и снагу" олује.

Она није навела за када би путовање могло бити помјерено. Бајден је раније обећао да ће отићи у Африку током свог мандата који се завршава у јануару.

Спрема се нови хаос: ''Погинућете ако останете!''

Спрема се нови хаос: ''Погинућете ако останете!''

Раније данас је саопштено да ће се Бајден састати у Берлину са француским предсједником Емануелом Макроном, као и премијерима Њемачке и Велике Британије Олафом Шолцом и Киром Стармером, непосредно прије састанка Контакт групе за одбрану Украјине у америчкој ваздухопловној бази Рамштајн.

Састанак је заказан за 12. октобар ујутро у кабинету њемачког канцелара у Берлину, а тема састанка су сукоби у Украјини и на Блиском истоку.

Затворене луке на Флориди због надолазећег урагана

Затворене луке на Флориди због надолазећег урагана

Ураган Милтон је мало ослабио данас, али би могао директно погодити насељени регион Тампа Беј са огромним олујним ударима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)