Француска

Огласила се бака бебе коју је отео брачни пар из Србије

  • Извор: Телеграф
  • 24.10.2024. 21:55

Мајка из Србије која је са партнером Кевином отела бебу из болнице у Француској, обратила се преко медија кћерки у нади да ће моћи да утиче на њу.

"Послушај маму и вратите дијете у болницу. Немојте да уништавате свој живот", поручила је она кћерки и зету.

Она је затим рекла да су се Кристина и Кевин одлучили на такав корак јер "су јој љекари рекли да ће јој узети дијете".

"То ју је уплашило, иначе то никада не би урадила. Млада је још, не разумије колико је ризиковала јер је тако урадила. Дијете би могло да умре", рекла је бебина бака.

Раније данас Тужилац је саопштио да иако је прошло доста времена још увијек постоји шанса да је беба жива.

Он је поручио родитељима да се схвате да је дјечак пријевремено рођен и да је у опасности.

Иако су медији пренијели да пар има још дјеце која би могла да им буду одузета, та информација није потврђена.

Подсјетимо, дјечак Сантјаго, који је превремено рођен прије 20 дана и даље није пронађен, а полиција интензивно трага за његовим родитељима који су га, како се сумња, отели из болнице у ноћи између понедјељка и уторка. Љекари наводе да су шансе да дјечак преживи ван болнице све мање и мање са сваким сатом који пролази.

Полиција је наводно пронашла доказе да су родитељи са малим Сантјагом пребјегли у Белгију, а на основу материјала надзорних камера, које су снимиле "ауди" који су родитељи наводно користили да напусте Француску.

Из француске полиције наводе да сарађују са европским и белгијским властима, те да је у Белгији расписана потјерница за дјететом.

Страхује се да би беба могла да умре, јер је у питању пријевремено рођено дијете, којем је неопходна стална медицинска њега.

Према информацијама које је објавио БФМТВ, Сантјаго није могао да сиса, нити да једе на флашицу, док је био у болници. Такође, како је у питању пријевремено рођена беба, у ризику је од добијања разних инфекција.

Медији пишу да је осумњичени Кевин посљедњи пут виђен у тамним фармеркама, бијелој мајици, танкој тексас јакни и црном мантилу, док је Кристина имала бијели џемпер, свијетлоплави прслук и зелену сукњу.

"Пар је, вјерује се, отишао у Белгију, након што су дијете током ноћи унијели у аутомобил право из болнице", саопштено је из тужилаштва.

Наводно су обоје од раније познати полицији, отац због кривичног дјела насиље, а мајка због употребе наркотика.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм