Остала дјеца гледају

УЗНЕМИРУЈУЋЕ Учитељица металном шипком брутално туче ученицу

  • Извор: Телеграф
  • 07.10.2024. 20:22

На друштвеним мрежама појавио се шокантан снимак на коме се види како учитељица у образовном и рехабилитационом центру у Лавовској области туче дјевојчицу металном шипком и рукама. Истовремено јој говори да је "звијер" и назива је другим погрдним именима. Инцидент се догодио пред осталом дјецом.

Центар иначе пружа смјештај сирочади, дјеци лишеној родитељског старања, дјеци у тешким животним околностима, али и дјеци са посебним образовним потребама. Због озбиљности инцидента, локалне власти одмах су покренуле истрагу, а учитељица је суспендован до даљег.

Прошле недјеље, омбудсман Дмитриј Лубинец открио је да су у овој установи почињени и други облици насиља над дјецом, укључујући и сексуално насиље, у шта је умијешан и директор центра. Ове оптужбе додатно су узбуркале јавност и отвориле питање безбједности дјеце у установама овог типа.

Сличан инцидент у Кијевској области

Подсјећамо, раније је из Кијевске области пријављен сличан случај злостављања дјеце. Мајка-васпитач у једном породичном дому окрутно је кажњавала дјецу користећи каиш, електричне каблове, металне предмете и друге импровизоване алате. Ови случајеви додатно наглашавају потребу за хитним реформама у систему заштите дјеце, пишу медији.

Власти позивају на брзу акцију како би се осигурала заштита најугроженијих чланова друштва и спријечило понављање оваквих догађаја.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм