Recept za ajvar bez prženja: Pripremite najukusniju zimnicu

26.09.2025

03:01

Komentari:

0
Рецепт за ајвар без пржења: Припремите најукуснију зимницу
Foto: Youtube/ screenshot

Priprema zimnice uveliko je počela, a domaćice se dovijaju na razne načine kako bi svojoj porodici pripremile ukusne pikanterije u kojima će uživati tokom hladnih zimskih dana.

Осим што се брзо спрема уз овај рецепт нема много отпадака, гуљења паприке, а то многима и те како значи.

Пратите упутства искусних домаћица и уживајте у укусу који осваја већ на први залогај.

Потребно је:

3 кг црвене паприке

1 већи плави патлиџан

10 чена бијелог лука

морска со

2 дл маслиновог уља

Бибер

Припрема:

Паприке добро оперите и ставите у већу шерпу, па их прелијте врелом водом. Исто учините и са патлиџаном. Након неколико минута самељите их на машину за мљевење меса. Ставите добијену смјесу у већу шерпу, додајте ситно исјецкан бијели лук и зачине, као и уље.

Шерпу ставите у рерну на 200 степени и пустите да се пржи око 4 сата. Повремено извадите да промијешате и пробате да ли вам је довољно слано.

Након тог времена ајвар би требало да буде готов, али то може да зависи и од саме паприке. Нека је воденија, нека сувља па је најбоље да повремено извадите ајвар из рерне и провјерите да ли је испарила сва вода, преноси Хелло.

Кад је готов сипајте га у тегле које сте преходно угријали и запеците још мало у рерни. На сваку теглу ставите целофан и гумицу, а потом затворите и оставите да се охлади. Спакујте у оставу и чекајте зиму.

Podijeli:

Large banner