Виртуоз на хармоници из Бијељине,

Ђорђе Перић наступио у краљевској палати у Стокхолму

  • Извор: СРНА
  • 06.10.2024. 07:37

Ђорђе Перић, четрнаестогодишњи виртуоз на хармоници из Бијељине, наступио је синоћ у препуној Сали краљице Силвије у Стокхолму, гдје је одушевио публику заједно са гудачким ансамблом, саопштено је из Основне музичке школе "Корнелије Станковић" Бијељина.

Овај ансамбл, који се састоји од талентованих музичара из разних земаља као што су Русија, Шведска, Норвешка и Португал, створио је јединствену музикалну атмосферу која је очарала све присутне.

Фестивал Камертон, који се одржава од 3. до 6. октобра, окупио је умјетнике из различитих дијелова свијета, а Ђорђе је у оквиру овог фестивала наступио на три концерта, као солиста, те са оркестром хармоника из Финске.

Многи посјетиоци су истакли његов изузетан таленат и способност да пренесе емоције кроз музику.

У саопштењу се додаје да је Ђорђе показао зрелост и умијеће које надмашује његове године, а аплаузи и овације које је добио након наступа свједоче о његовој будућности на свјетској музичкој сцени.

Фестивал Камертон се показао као значајан догађај, не само за умјетнике, већ и за обожаваоце класичне музике, пружајући платформу за размјену културних вриједности и музичких традиција.

Ђорђе је ученик Музичке школе "Корнелије Станковић" у Бијељини, у класи свог оца, Славише Перића, који је у оквиру овог фестивала био предавач на мастеркласовима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.