ТВ БРИКС пројекти биће доступни на популарним забавним медијским ресурсима на Западном Балкану

  • 19.07.2024. 10:14

Вијести и програми међународне медијске мреже ТВ БРИКС биће емитовани на популарним медијским платформама забавног карактера за младе на Западном Балкану. Уговор о сарадњи потписали су генерална директорка ТВ БРИКС Јанна Толстикова и генерална директорка "Entertainment Lab doo" Београд, продукцијске медијске куће која послује под брендом МТС (Музичка телевизија Србије), Сунчица Мандић.

"Концепт програма ТВ БРИКС је изузетно важан за Западни Балкан. Медијска мрежа креира и шири вијести које осликавају мултиполарни свијет, који нема у информационом простору српских медија. Ми, као и ТВ БРИКС, смо фокусирани на теме које уједињују различите земље Надамо се да ће наша сарадња допринети јачању културних веза између учесника и партнера БРИКС-а, посебно у области музичког и уметничког стваралаштва", рекао је Милан Ђоловић, директор ТВ канала MTS news 24. планирано је да се покрене 2024.

Музичка телевизија Србије (Музичка телевизија Србије) почела је да се формира прије више од 30 година. За то вријеме, МТС је помогао у формирању стотина бендова и музичара који су постали културно насљеђе земље, установио музичку награду и организовао многе концерте и фестивале. Музичку телевизију Србије данас чине медијска платформа МТС ТВ и ТВ канали MOBA и MUZZIK TV, који су доступни и у Македонији, Хрватској и Бугарској, ау будуности – у Словенији, Црној Гори, Босни и Херцеговини. У 2024. години компанија планира да покрене нови ТВ канал, МТС Неwс 24. МТС активно сарађује са многим националним медијима, укључујући и државни емитер Србије (Радио телевизија Србије).

„Међународна медијска мрежа ТВ БРИКС отворена је за сарадњу не само са чланицама БРИКС-а већ и са свим земљама свијета. Драго нам је што је Република Србија постала наш први партнер на Балканском полуострву. Српски народ је богат својом културом традиције и креативног насљеђа у различитим сферама – музици, биоскопу, позоришту, ликовној умјетности позитиван став и велико интересовање за заједнички рад, што нас наводи у наду у успјех. Увјерени смо да ће програми популарних забавних медијских пројеката у Србији бити интересантни и тражени широм информационог простора БРИКС+.

Уз учешће ТВ БРИКС, српски партнери ће на својим ресурсима отворити рубрике вијести о земљама БРИКС-а и емитовати програме медијске мреже о култури, музици и образовању. МТС је већ изразио интересовање за емитовање премијерног програма Лабораторијум о најновијим технолошким достигнућима и научним открићима свјетске класе направљеним у Русији. Заузврат, ТВ БРИКС ће моћи да својим гледаоцима приказује популарне забавне пројекте из Републике Србије и препоручује их страним медијским партнерима.

Извор: ТВ БРИКС

Пратите нас и путем Вибера