Извор:
Крстарица
03.02.2025
05:00
Грчка салата је надалеко позната по свом укусу и састојцима у виду се прави од парадајза, краставаца, жалфије, фета сира и маслина.
Све је то лијепо и фино искомбиновано, али овдје вам дајемо рецепт како да испробате салату која је чак боља од грчке .
Од састојака су вам потребни:
- 1 кришка бијелог хљеба
- 100 g фета сира
- 1 чен бијелог лука
- 1 кашика ситно исјецканог влашца
- 1 кашика ситно исјецканог босиљка
- 2 кашике винског сирћета
- 80 ml маслиновог уља
- 1 црвена салата
- 1 зелена салата
Одстраните кору од хљеба, а средину исијеците на коцкице.
Сложите их у једном слоју у тепсију. Пеците десет минута на 180°Ц, у претходно загријаној пећници. Оставите их да се потпуно охладе.
Исијеците фета сир на коцкице и ставите у чинију. У посебну посуду ставите ситно исјецкани бијели лук, влашац, босиљак, сирће и уље па их измијешајте. Овим прелијте сир и чинију прекријте фолијом.
Оставите да одстоји тридесет минута (повремено промијешајте).
Салату оперите, осушите и исијеците по жељи. Ставите је у већу чинију, додајте фета сир са преливом и коцкице хљеба. Измијешајте је и одмах послужите, преноси Крстарица.
Најновије
Најчитаније
12
29
12
24
12
07
11
59
11
41
Тренутно на програму
11:35
Телетрговина
телетрговина
11:55
Временска прогноза
временска прогноза
12:00
Погледај у сутра ЕП 193 (Р, 12+)
серијски програм
12:30
Погледај у сутра ЕП 194 (Р, 12+)
серијски програм
12:55
Авионџије С01 ЕП04 ( Р)
серијски програм
13:25
Авионџије С01 ЕП05 ( Р)
серијски програм
13:20
Тајне музеја (Р)
емисија из културе