Иако многи приликом прања суђа чаше одлажу наопако како би се оциједиле, то је, како објашњавају стручњаци, сасвим погрешно, јер штети квалитету и чврстоћи чаша.
Са научне стране објашњење за ово гласи:
"Крај чаше је најкрхкији дио. Када га ставите наопако, он носи тежину цијеле чаше”, објашњено је у снимку и додао да то значи да ће се временом вјероватноћа разбијања чаше повећавати.
Ту тезу потврдила је још једна стручњакиња Кеј Вагнер за The Sun.
"Неке чаше за пиће имају врло осјетљив руб који није направљен да издржи цијелу тежину чаше", упозорила је.
"Ако је то случај, немојте да одлажете чаше наопако, јер ће то довести до претјераног притиска на руб и на крају се могу разбити чаше."
Међутим, стручњаци су свјесни да се овај начин одлагања чаша након прања користи како би се спријечило таложење прашине у чашама.