Ево како да се ријешите горчине у краставцима

Извор:

Кликс

29.08.2025

09:44

Коментари:

0
Краставац поврће
Фото: Pexels

Краставци су незаобилазан састојак многих салата, а осим што су пуни воде и минерала, они су лагани и за варење. Међутим, горчина појединих краставаца може покварити укус ваше салате.

Та непријатна горчина потиче од природних супстанци које биљка производи када је под стресом, али постоје ефикасни начини како регулисати ту горчину.

Потребно је да одсјечете врх краставца са стране гдје се налазила петељка јер се ту најчешће накупља непријатна горчина.

Dodik-Milorad

Додик: Ја сам опасан свједок за многе

Након тога савјетује се да узмете одсјечени врх и трљате га кружним покретима о остатак краставца. Затим ће бити примјетна бијела пјена за коју се вјерује да извлачи горчину из плода.

Када се више не ствара пјена, довољно је да обришете краставац или га оперете и он ће бити спреман за јело.

(кликс)

Подијели:

Large banner