Large banner

Evo koliko najduže treba da pržite luk

Извор:

Магазин новости

24.07.2023

02:05

Коментари: 0
Evo koliko najduže treba da pržite luk

Crni luk, baš kao i bijeli, bogat je korisnim supstancama koje utiču na simptome prehlade i imunitet. Ali, te supstance su osjetljive na toplotu i postoji tačna mjera preko koje ovu namirnicu ne smijete termički da obrađujete, što vrijedi i za kiseli kupus.

Luk sadrži flavonoid kvercetin koji se aktivira toplotom, što znači da je dobro popržiti ili ispeći luk.

Ipak, nutricionisti upozoravaju da taj proces ne bi trebao da traje duže od pet minuta. Nakon tog trenutka, termička obrada počinje da uništava ovu supsatncu.

Dakle, ako želite da izvučete maksimum iz luka kratko ga popržite.

Koristite li ga u jelima koja se dugo kuvaju, poput supa, variva ili raznih jela s mesom, znajte da iz njega nećete dobiti maksimalnu moguću količinu zdravih sastojaka.

Подијели:

Таг:
Large banner
Small banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

19:50

Временска прогноза

временска прогноза

19:52

Без коментара

без коментара

19:55

Маркетинг

маркетинг

20:00

Бинго, Лутрија Србије

бинго

20:30

Авионџије С01 ЕП 05

серијски програм

21:00

Црна гуја С01 ЕП 02

серијски програм

21:35

Ало Ало С06 ЕП 04 (12+)

серијски програм

Small banner
Small banner