Да ли сте примијетили да је купус салата увијек укуснија, слађа и мекша у ресторану него код куће?
Заправо, тајна добре салате крије се у чињеници да насјецкани (или нарендани) купус одстоји дуже, него када је ми на брзину припремимо код куће. То даје времена поврћу, које има изобиље витамина, да отпусти воду и омекша под дјеловањем соли и сирћета па је резултат супер укусна салата.
Уз сљедећих пар цака направићете купус салату баш као да сте је наручили из ресторана.
купус
со
шећер
јабуково сирће
маслиново уље
бибер
Насјецкајте купус што тање (или га нарендајте), па га сасвим мало посолите и лагано изгњечите руком.
Додајте на врх ножа шећера, па измијешајте виљушком и кашиком и, ако је могуће, оставите салату да одстоји бар десетак минута.
Затим прелијте са мало јабуковог сирћета и маслиновог уља, па добро измијешајте и побиберите. По жељи, додајте и мало першуна – за декорацију, пише Крстарица.
Млади, зелени купус треба мање гњечити и нека краће стоји, а бијели, јесењи купус треба гњечити више и оставити да дуже одстоји.
Најновије
Најчитаније
17
36
17
33
17
30
17
24
17
19
Тренутно на програму