Ово је ваљда једна од наједноставнијих торти које можете направити, а толико је укусна да ћете је припремати често. Одлична је за топлије дане који су пред нама јер се једе добро охлађена.
Састојци:
300 g јагода
2 банане
150 g шлага
60 g шећера у праху
300 g грчког јогурта или киселог врхња
млијечна чоколада
200 до 300 g кекса с маслацем
Припрема:
Воће изрежите на шњите па умутите шлаг са шећером и јогуртом (или врхњем). Потом подлогу на којој ће торта стајати (имајте на уму да ће бити четвртаста) премажите том смјесом, у танком слоју. На то слажите кексе па их премажите истом смјесом и на то посложите банане.
На банане ставите слој креме, на то кексе, на кексе крему и на крему јагоде. Јагоде премажите кремом па поредајте још један слој кекса.
Оставите мало креме за премазивање торте са свих страна. На крају је украсите комадима јагода и рибаном чоколадом. Прије послуживања оставите у фрижидер два до три сата, преноси "24Sata".