11.05.2023
07:40
Fritata nije teška za pripremu, a Italijani obožavaju da je jedu.
Fritata je italijansko jelo koje je kombinacija omleta i kiš lorena. U nju može da se dodaje raznovrsno povrće, ali u zavisnosti od ukusa možete da dodate i slaninu, šunku, sir… Ovaj specijalitet možete da služite za doručak, ali isto tako može da mijenja bilo koji obrok, zbog svog bogatog ukusa.
Sastojci:
Priprema:
Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i posolite.
U tiganju zagrijte ulje i dodajte sjeckani crni luk, opet malo posolite i pržite dok ne omekša.
Dodajte mljeveni bijeli luk i sjecaknu papriku, krompir i tikvice.
Nastavite da pržite dok povrće ne omekša.
Preko povrća sipajte 1/2 šolje sira, pa dodajte smjesu sa jajima.
Zatim pospite preostali sir i ostavite još 5 minuta na šporetu.
Prebacite u zagrijanu rernu i pecite na 200°C oko 8 minuta.
Začinite po želji.
Најновије
Најчитаније
13
46
13
39
13
30
13
25
13
23
Тренутно на програму