Извор:
Магазин новости
18.04.2024
22:00
Коментари:
0Јагоде су савршено освјежење, али се брзо покваре ако купите већу количину.
Поред тога што су одлична посластица са шлагом, шећером или без додатака, јагоде су и веома здраве. Пуне су витамина Ц, калијума, магнезијума. Зато је штета да их баците послије два дана јер су почеле да труле, а нису ни јефтине.
Како да дуго остану свјеже ако купите већу количину?
Оперите јагоде у раствору сирћета. У чинију сипајте пола шоље алкохолног сирћета и 2,5 шоље воде и потопите јагоде. Оставите да стоје 5 минута. Сирће ће за то време уклонити бактерије и споре буђи који изазивају труљење воћа. Добро их исперите и ставите на убрус да се потпуно осуше. Затим их на сувом убрусу одложите у фрижидер. Данима ће бити свјеже. И не брините – неће мирисати на сирће!
Јагоде ће дуго остати у стању у коме су купљене ако их замрзнете. Оперите их и поређајте на плех у једном реду, па ставите у замрзивач да се тако замрзну. Затим их спакујте у кесе или пластичне посуде са поклопцем и ставите у замрзивач. Користите по потреби. Када се одледе, овакве јагоде су кашасте, па се могу користити за додатак овсеној каши, јогурту, прављење мармеладе, колаче.
Најновије
Најчитаније
13
52
13
40
13
25
13
24
13
17
Тренутно на програму