22.11.2023
17:51
Пиринач је намирница која може да буде дио бројних јела, а уз ове смјернице ће вам испасти баш онако како треба.
Љепљив пиринач, недовољно куван, сув или прекуван само су неки од резултата погрешно куваног пиринча. Али, када једном схватите како да спремите савршено пахуљаст пиринач, више нема грешака.
Након што исперете пиринач, сипајте воду (за сваку додатну шољу пиринча додајте још 3/4 шоље воде) у велику шерпу са поклопцем. Пустите да проври и посолите.
Полако додајте пиринач у кључалу воду. Промијешајте једном или тек толико да се одвоји пиринач. Користите дрвену кашику да одвојите све грудве. Трудите се да не мијешате превише, јер управо то доводи до тога да пиринач постане љепљив.
УвЈерите се да поклопац добро стоји на лонцу и укључите средњу температуру. Пустите да се пиринач кува нешто мање од 20 минута, а затим склоните са ватре и оставите га у шерпи још пет минута.
Прије сервирања пиринач промијешајте виљушком како бисте одвојили зрна. Ако је пиринач готов прије него што сте спремни да га послужите, ставите крпу преко шерпе, вратите поклопац и оставите га на страну. Крпа ће апсорбовати вишак влаге и кондензацију, помажући да не настане прекуван и кашаст пиринач.
Најновије
Најчитаније
20
56
20
55
20
50
20
43
20
40
Тренутно на програму