Извор:
Агенције
13.03.2024
20:02
Залеђена, па поново одмрзнута риба је права замка у рибарницама. Ипак, постоје начини како да утврдите свјежину рибе.
Наиме, први корак у оцјени свјежине рибе јесте процјена њене коже. Што је пигментација на кожи свјетлија и без сјаја то је риба старија.
Затим, обратите пажњу и на сљедеће карактеристике.
- риба мора да буде покривена са слузи неутралног мириса,
- крљушти морају бити црвене и крваве,
- очи морају да буду стакласте и испупчене.
Ипак, један од најлакших трикова, који је уједно и сјајан јесте ако видите удубљења на риби, пише Крстарица.
Наиме, најједноставније је притиснути трбушни дио рибе, уколико се врати мишићно ткиво риба је доброг квалитета!
Најновије
Најчитаније
17
16
17
12
17
03
16
56
16
52
Тренутно на програму