Корисно

Како да препознате свјежу рибу

  • Извор: Агенције
  • 13.03.2024. 20:02

Залеђена, па поново одмрзнута риба је права замка у рибарницама. Ипак, постоје начини како да утврдите свјежину рибе.

Наиме, први корак у оцјени свјежине рибе јесте процјена њене коже. Што је пигментација на кожи свјетлија и без сјаја то је риба старија.

Затим, обратите пажњу и на сљедеће карактеристике.

- риба мора да буде покривена са слузи неутралног мириса,

- крљушти морају бити црвене и крваве,

- очи морају да буду стакласте и испупчене.

Ипак, један од најлакших трикова, који је уједно и сјајан јесте ако видите удубљења на риби, пише Крстарица.

Наиме, најједноставније је притиснути трбушни дио рибе, уколико се врати мишићно ткиво риба је доброг квалитета!

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.