Kako da sačuvate sve hranjive sastojke u supi

Извор:

Агенције

14.09.2022

15:24

Supa je stara koliko i vještina kuvanja, te skoro svaka nacija ima svoj poseban recept za ovo "jelo na kašiku". Supa je oduvijek važila za lijek i istina je da je veoma zdrava, jer se u nju stavlja razno povrće i meso.

Međutim, iako djeluje vrlo jednostavno za pravljenje, na određene sitnice morate obratiti pažnju ako želite da vaša supa bude ukusna i da je iz njenih namirnica izvučete nutritivni maksimum.

Diplomirani strukovni menadžer gastronomije i suši majstor Dragana Knežević za Telegraf otkriva trik pomoću kog ćete uspjeti da sačuvate sve hranjive sastojke koji ovo jelo čine tako zdravim.

"Korenastvo povrće i određeni delovi i vrste mesa se stavljaju u šerpu. E, sada, caka je u tome šta želite. Ukoliko želite da sama supa kao tečnost bude ukusna i hranljiva, onda treba da nalijete hladnu vodu i tako kuvate. Međutim, ako želite da same namirnice budu hranljive, onda treba da sipate vruću vodu i stavite da se kuva", otkriva ona.

Prema njenim riječima, kada meso prelijete vrućom vodom, oko njega se stvara opna koja zapravo štiti sve hranljivo u njemu i ne dozvoljava da bilo šta izađe iz njega.


Подијели:

Таг:
Large banner
Small banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

3:00

Енерго клуб (Р)

репортажна емисија

3:30

У микс зони (Р)

спортски програм

4:00

На ивици терена (Р)

спортски програм

5:00

Од јутра до сутра (Р, 12+)

серијски програм

6:00

АТВ вијести

информативни програм вијести

6:45

Вјежбајте са Лидијом (Р)

лајфстајл

6:55

АТВ јутро

јутарњи програм

Small banner