Уколико уживате у грицкању чипса, домаћа варијанта ће вам се посебно допасти.
Чипс је једна од оних грицкалица коју многи могу да једу такорећи кад год. Док сте на послу, у биоскопу или код куће уз филм и дружење са пријатељима.
Ипак, "проблем" са чипсом јесте што га многи сматрају нездравом намирницом, што заправо и не мора да буде, уколико га сами направите.
Све што је потребно јесте да кромпир исијечете на танке листиће (уколико сте вјешти, можете и обичним ножем, док се такође можете искористити и "ренде" за поврће), па их потопите у ледену воду.
Извадите их и просушите на крпи. У шерпицу сипајте мало више уља, како би листићи могли да "пливају" у њему. Када се уље загрије, ставите кромпир и пржите док не порумени (пржите дио по дио). Извадите их на убрус, да упију вишак масноће, па зачините сољу и мљевеном паприком.
Како то изгледа у пракси, погледајте у снимку: