Смрзнути грашак смо припремали тако што га из вреће убацимо у кључалу воду. Неретко се деси да буде кашаст и безукусан, а ми зажалимо што смо га уопште и правили. Исправан начин да добијете најукуснији грашак постоји, и врло је једноставан.
Савјет за најбољи грашак по корацима:
1. Прво испразните врећу смрзнутог грашка у шерпу.
2. На врх додајте шест кашика путера, бијели лук и мало шећера.
3. Динстајте на средњој ватри док се путер не отопи и грашак не скува.
4. Посолите и побиберите, па сервирајте. Уживајте!
Додатни савјети за кување грашка, кукуруза и другог смрзнутог поврћа:
1. Никада немојте да дозволите да вам поврће прокључа.
2. Додајте мало шећера у грашак или кукуруз. Побољшаће природну слаткоћу овог поврћа.
3. Немојте додавати со прије сервирања, јер може да доведе до дехидрирања поврћа.
(Ствар укуса)