Корисни савјети

Како да смрзнуто поврће задржи што љепши укус приликом спремања

  • 10.02.2025. 08:46

Смрзнути грашак смо припремали тако што га из вреће убацимо у кључалу воду. Неретко се деси да буде кашаст и безукусан, а ми зажалимо што смо га уопште и правили. Исправан начин да добијете најукуснији грашак постоји, и врло је једноставан.

Савјет за најбољи грашак по корацима:

1. Прво испразните врећу смрзнутог грашка у шерпу.

2. На врх додајте шест кашика путера, бијели лук и мало шећера.

3. Динстајте на средњој ватри док се путер не отопи и грашак не скува.

4. Посолите и побиберите, па сервирајте. Уживајте!

Додатни савјети за кување грашка, кукуруза и другог смрзнутог поврћа:

1. Никада немојте да дозволите да вам поврће прокључа.

2. Додајте мало шећера у грашак или кукуруз. Побољшаће природну слаткоћу овог поврћа.

3. Немојте додавати со прије сервирања, јер може да доведе до дехидрирања поврћа.

(Ствар укуса)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    Аутроска емисија културног радника и писца Ене Митровске која открива културну, умјетничку и историјску баштину, упознаће вас са занимљивим артефактима, збиркама, легатима и осталим историјским предметима у музејима широм Српске.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.