Корисни савјети

Како да смрзнуто поврће задржи што љепши укус приликом спремања

  • 10.02.2025. 08:46

Смрзнути грашак смо припремали тако што га из вреће убацимо у кључалу воду. Неретко се деси да буде кашаст и безукусан, а ми зажалимо што смо га уопште и правили. Исправан начин да добијете најукуснији грашак постоји, и врло је једноставан.

Савјет за најбољи грашак по корацима:

1. Прво испразните врећу смрзнутог грашка у шерпу.

2. На врх додајте шест кашика путера, бијели лук и мало шећера.

3. Динстајте на средњој ватри док се путер не отопи и грашак не скува.

4. Посолите и побиберите, па сервирајте. Уживајте!

Додатни савјети за кување грашка, кукуруза и другог смрзнутог поврћа:

1. Никада немојте да дозволите да вам поврће прокључа.

2. Додајте мало шећера у грашак или кукуруз. Побољшаће природну слаткоћу овог поврћа.

3. Немојте додавати со прије сервирања, јер може да доведе до дехидрирања поврћа.

(Ствар укуса)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: