06.10.2022
09:14
Коментари:
0Jesen je idealno vrijeme za pripremu zimnice, ali tokom godine, domaćice pripremaju slatko i džem od sezonskog voća.
Tokom pripreme ovog slatkog obroka, često stoje pored šporeta jer skidaju pjenu, koja se pravi tokom kuvanja.
U trenutku kada slatko provri treba staviti malo maslaca, masti ili ulja (jedna kašičica u odnosu jedan kg voća na jedan kg šećera), i kuvati na srednje jakoj vatri oko pola sata. Takođe, preporučuje se da se slatko kuva u fazama - iz nekoliko puta - potrebno je da kad se skuva i ohladi, ponovo stavi na šporet.
Na kraju obavezno umiješajte limuntus. Nakon sipanja slatkog u vruće tegle i dobrog zatvaranja obavezno ih okrenite naopako. Na taj način slatko se neće ušećeriti i duže će ostati svježe. Ukoliko se čuva na hladnom mjestu smanjuje se mogućnost da se slatko sa koga nije skinuta pjena pokvari, prenosi Magazin novosti.
Најновије
Најчитаније
15
48
15
47
15
44
15
37
15
34
Тренутно на програму