Large banner

Како елиминисати непријатан мирис приликом динстања лука

Извор:

Крстарица

12.01.2025

18:53

Коментари: 0
Како елиминисати непријатан мирис приликом динстања лука

Динстање лука је нешто на шта често не обраћамо пажњу. Исјецкамо лук, загријемо уље и ставимо лук да се динста, док ми радимо нешто друго.

Ипак, свјетски кувари имају свој трик, па тако Гордон Ремзи у лук за варива и сосеве, посипа содом бикарбоном и шећером, како би се што прије издинстало, а сам лук био сочнији и укуснији.

Осим тога, овај трик спречава и ширење мириса лука по цијелој кући. Кривац за непријатне мирисе је ослобађање сумпора из лука приликом термичке обраде.

Поред тога што неће ширити непријатан мирис, лук ће се згуснути, па ће бити лакши за варење. Такође, ако јело које припремате са динстаним луком захтијева прављење запршке, комотно можете да је прескочите – лук издинстан са содом даће јелу потребну густину.

Подијели:

Таг:
Large banner
Small banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

0:30

Центар дана (Р)

инфотејнмент

2:00

Народ прича (Р)

репортажна емисија

2:30

Аутошоп магазин (Р)

спортски програм

3:00

У микс зони (Р)

спортски програм

3:30

Црна гуја (Р)

серијски програм

Small banner
Small banner