Када се температуре спусте и ваздух замирише на зиму, ништа не прија више од шоље топле чоколаде. Овај омиљени напитак не само да нас загријава, већ и враћа сјећања на дјетињство и тренутке проведене уз породицу и пријатеље.
У овом тексту доносимо рецепт како припремити једноставну и укусну топлу чоколаду код куће, користећи само неколико састојака.
Састојци:
- 2 шоље млијека (може бити и биљно млијеко)
- 2-3 кашице какаа у праху
- 2-3 кашице шећера (по укусу)
- 50 г тамне чоколаде (насјецкане)
- Прстохват соли
- Шлаг (за декорацију)
- Цимет или ванилија (за додатни окус).
У малом лонцу загријте млијеко на средњој ватри. Пазите да не прокључа.
У загријано млијеко додајте какао у праху и шећер. Мијешајте добро док се састојци потпуно не сједине и не растворе.
Након што се какао и шећер сједине, додајте насјецкану тамну чоколаду и прстохват соли. Мијешајте док се чоколада не отопи и смјеса не постане глатка.
Ако волите, можете додати цимет или ванилију за додатни окус.
Прелијте топлу чоколаду у шоље. Ако желите, додајте шлаг на врх као декорацију.
Послужите одмах и уживајте у својој топлој чоколади. Овај рецепт је једноставан и брз, савршен за хладне дане када желите нешто топло и слатко.