Даје посебан укус јелина

Како се правилно користи ловоров лист у кухињи

  • Извор: Агенције
  • 10.11.2024. 05:00

Ловоров лист је веома чест зачин, али је пожељно да знате како да га користите, како би дао најбоље резултате. Није погодан за сва јела и битне су неке наизглед небитне ствари.

6 савјета за правилну употребу ловоровог листа

1. Ловоров лист додајте 5 минута прије него што је чорба готова, а 10 минута прије него што су динстана јела спремна.

2. Немојте додавати ловоров лист у пилећи бујон, иначе ће бујон изгубити укус и арому.

3. Додајте га у ограниченим количинама у чорбу од поврћа или га немојте додавати уопште, пошто су овакве супе већ ароматизоване поврћем.

4. Убацујте не више од 1-2 листа по литру течности.

5. Прије него што додате ловорове листове у јело, трљајте их један о други, арома ће постати интензивнија.

6. Не остављајте ловоров лист у готовом јелу, јер тако додаје горчину. Треба да га извадите одмах након кувања.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: