Ловоров лист је веома чест зачин, али је пожељно да знате како да га користите, како би дао најбоље резултате. Није погодан за сва јела и битне су неке наизглед небитне ствари.
6 савјета за правилну употребу ловоровог листа
1. Ловоров лист додајте 5 минута прије него што је чорба готова, а 10 минута прије него што су динстана јела спремна.
2. Немојте додавати ловоров лист у пилећи бујон, иначе ће бујон изгубити укус и арому.
3. Додајте га у ограниченим количинама у чорбу од поврћа или га немојте додавати уопште, пошто су овакве супе већ ароматизоване поврћем.
4. Убацујте не више од 1-2 листа по литру течности.
5. Прије него што додате ловорове листове у јело, трљајте их један о други, арома ће постати интензивнија.
6. Не остављајте ловоров лист у готовом јелу, јер тако додаје горчину. Треба да га извадите одмах након кувања.