Постоји начин

Кисели купус овако може да стоји све до љета – све што вам треба је један јефтин састојак

  • 11.12.2024. 12:10

Кисели купус је незаобилазан у нашим домовима током зиме, али сви знамо да је његов рок трајања ипак ограничен. Ипак, постоји начин да ваш купус остане свјеж, укусан и хрскав чак до љета.

Еве у чему је тајна.

Осморо д‌јеце у Бањалуци и Лакташима повријеђено у

Осморо д‌јеце у Бањалуци и Лакташима повријеђено у "Супермен изазову"

Зашто винобран?

Винобран је конзерванс који се традиционално користи у прављењу вина. Додавањем винобрана, ферментација се стабилизује, спрјечава се кварење и даље кисељење купуса. Овај трик продужава рок трајања, а укус и квалитет купуса остаје исти мјесецима.

Колики порез ће платити лото добитник? Освојио 11 милиона КМ

Колики порез ће платити лото добитник? Освојио 11 милиона КМ

Како се користи?

Када примијетите да је ваш купус кренуо да ферментише, ево шта треба да урадите:

Кесицу винобрана растворите у мало млаке воде. Сипајте раствор директно у буре с купусом. То је све. Ово ће стабилизовати и успорити процес ферментације, а купус остаје свјеж и хрскав чак и током топлијих мјесеци.

''Аеродром'' Бањалука несметано ради: На располагању Цивилна заштита Српске

''Аеродром'' Бањалука несметано ради: На располагању Цивилна заштита Српске

Важно је да винобран не додате прерано, јер ако га ставите прије почетка ферментације постоји могућност да се купус уопште неће укиселити до краја.

Поред винобрана, редовно провјеравајте и ниво течности у бурету. Ако примијетите да је смањена, додајте благо посољену воду да листови увијек буду прекривени.

Посљедице одлуке градоначелника Бањалуке; На јавном паркингу се гомила отпад

Посљедице одлуке градоначелника Бањалуке; На јавном паркингу се гомила отпад

Уз само једну кесицу винобрана, ваш кисели купус може постати и дио љетње трпезе. Пробајте овај трик и уживајте у укусу током цијеле године!

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: