Сарма је јело које се, захваљујући својим састојцима попут киселог купуса, меса и зачина, добро чува, али је важно придржавати се препоручених рокова како би остала сигурна за конзумирање.
Људи с овог подручја тешко могу замислити зиму без сарме. Она се већином кува у великим количинама те је, како многи знају, најфинија задњи дан. Но колико сарма заправо смије да стоји?
Стручњаци кажу како сарму можемо у фрижидеру држати до недјељу дана.
Чувајте је у херметички затвореној посуди како би се спријечио улазак ваздуха и ширење мириса. Прије конзумирања, обавезно је добро загријте на високој температури како бисте елиминисали потенцијалне бактерије, пише НајЖена.
Ипак, ако направите више, пожељно ју је замрзнути.
У замрзивачу сарма може стајати до три мјесеца, а ево неколико савјета за чување.
Спремите је у пластичне посуде или врећице за замрзавање, пазећи да избаците што више ваздуха. Ако је могуће, замрзавајте у мањим порцијама како бисте лакше одмрзавали и користили само потребну количину.
При одмрзавању, најприје је оставите у фрижидеру преко ноћи, а затим је добро загријте прије послуживања.
Никад не замрзавајте сарме које су већ једном биле одмрзнуте.
Најновије
Најчитаније
23
06
22
52
22
28
22
08
21
50
Тренутно на програму