Иако калоричнија, риба је најљепша похована. А како поховање може да буде пипав посао, имамо неке трикове и да ту себи олакшате посао.
Наиме, овај трик ће вам помоћи да риба буде још хрскавија и укуснија. Плус неће упити уље.
У питању је састојак којим ћете замијенити брашно, а који већина има у својој кухињи – густин.
Густин или кукурузни скроб направиће заштитни омотач око рибе, она ће бити хрскава, а неће имати могућност да упије превише уља и буде масна, преноси Крстарица.
Састојци:
– 1 kg рибе по вашем избору (погодна је и морска и речна)
200 гр густина
3 кашичице соли
1 кашичица бибера
1 кашичица бијелог лука у праху
други зачини по вашем избору
уље за пржење
Припрема:
Рибу исијеците на комаде, посолите уобичајено и оставите у фрижидеру. Ово је најбоље да урадите дан раније, али може и неколико сати прије пржења.
Густин ставите у чинију, додајте једну кашичицу соли, а онда и бибер, бијели лук и остале зачине по вашем избору. Све добро сједините.
Уље сипајте у дубљу посуду, већу количину како би риба „пливала“ у истом, па добро загријте.