Хрскавија и укуснија

Кувари рибу никад не ваљају у брашно, већ користе само ову намирницу

  • Извор: Крстарица
  • 06.10.2024. 18:12

Иако калоричнија, риба је најљепша похована. А како поховање може да буде пипав посао, имамо неке трикове и да ту себи олакшате посао.

Наиме, овај трик ће вам помоћи да риба буде још хрскавија и укуснија. Плус неће упити уље.

У питању је састојак којим ћете замијенити брашно, а који већина има у својој кухињи – густин.

Густин или кукурузни скроб направиће заштитни омотач око рибе, она ће бити хрскава, а неће имати могућност да упије превише уља и буде масна, преноси Крстарица.

Састојци:

– 1 kg рибе по вашем избору (погодна је и морска и речна)

200 гр густина

3 кашичице соли

1 кашичица бибера

1 кашичица бијелог лука у праху

други зачини по вашем избору

уље за пржење

Припрема:

Рибу исијеците на комаде, посолите уобичајено и оставите у фрижидеру. Ово је најбоље да урадите дан раније, али може и неколико сати прије пржења.

Густин ставите у чинију, додајте једну кашичицу соли, а онда и бибер, бијели лук и остале зачине по вашем избору. Све добро сједините.

Уље сипајте у дубљу посуду, већу количину како би риба „пливала“ у истом, па добро загријте.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: