Mirisi iz Majine kuhinje: Velington piletina i lava kolač

  • Извор: АТВ
  • 30.01.2023. 11:28

Sa našom Majom ovog puta kuvala je Tamara Stojanović, make up artist. Pravile su Velington piletinu i lava kolač.

Sa našom Majom danas je kuvala Tamara Stojanović, make up artist. Pravile su Velington piletinu i lava kolač.

U nastavku vam donosimo recepte, a kako je tekoa process spremanja jela možete pogledati u video prilogu.

Lava kolač

Sastojci:

100 gr maslaca

100 gr zaslađivača (Maja koristila eritrol)

200 gr crne čokolade 85% kakao

150 ml vrhnja za šlag

3 jajeta

75 gr brašna (Maja je koristila speltu 630)

60 gr usitnjenog pečenog lješnjaka

Keks

Višnje 12-15 komada

1-2 šake badema

Instrukcije

Dok sve pripremate upalite rernu na 200 stepeni i 8 minuta pecite bademe. Usitnite ih čekićem i ostavite sa strane.

U loncu istopite maslac, dodajte šećer pa promješajte. Nakon toga ubacite čokoladu. Hladno vrhnje ulijete u smjesu i nakon toga dodate jaja, brašno pa usitnjeni lješnik. Sve radite na niskoj temperaturi.

 Kalupe namažite maslacem, pospite keksom i smjesu uspite do pola. Stavite višnje i dodate ostatak smjese. Pečete na 200 stepeni deset minuta. Ostavite 3-4 minute da se ohladi i poslužite uz sladoled koji ste posuli pečenim bademima.

Velington piletina

Sastojci:

Pileći file

Ulje (Maja koristila ulje od sjemenki grožđa)

začini: 1 kašika senfa u prahu, 1 kašika aleve paprike, 1 kašika luka u prahu, 1 kašika miks luka i začina(opciono), 1 kašika steak začina (opciono), 2 kašike vegete, 1 kašika bibera, 1/2 kašike soli

1 crveni luk

2 češnja bijelog luka

8 komada tankog narezanog pršuta

Komad lisnatog tijesta

Senf

Namaz od gljiva:

600 gr gljiva

1 luk crveni

Začini po želji

Instrukcije

Meso marinirajte sa začinima u dosta ulja. Ostavite pola sata u marinadi. Izvadite iz marinade i pecite sa svake strane po 5 minute u gril tavi. Dinstajte luk 10-ak minuta i dodajte gljive. Dinstajte jos 15-ak minuta, začinite i sve stavite u blender i dobro smiksajte.

 Pečen file dobro namažite senfom. Na providnu foliju poredajte pršut, namažite gljive preko i stavite meso. Urolajte i stisnite ga dobro. Prebacite ga na lisnato tijesto, dobro ušuškajte u tijesto i stisnite na ćoškovima. Stavite u zamrzivač na 5 minuta.

Pecite na 200 stepeni 40 minuta za bolje pečen. 

Prijatno i uživajte. 


Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.