Уколико сте љубитељ здраве исхране и здравог начина живота, а ипак не можете да се одрекнете слаткиша, након кето погачица које можете јести до миле воље, представљамо вам и кето чоколадну торту која је прави избор за све сладокусце, јер има низак садржај угљених хидрата.
Састојци:
– 4 јајета
– 15 g кокосовог уља или неслани путер, растопљен
– 1 кашичица екстракта ваниле
– 150 g бадемовог брашна
– 100 g ксилитола или заслађивач по вашем избору
– 30 g какао праха
– ¼ кашичице соде бикарбоне
– 120 ml бадемовог или кокосовог млијека
– 1 кашичица јабуковог сирћета
– пола кашичице прашка за пециво
За прелив:
– 250 g грчког јогурта
– 1 кашичица какао праха
– 1 кашичица заслађивача ксилитола, или неког другог
Припрема кето торте:
За прелив, сипајте јогурт на комад газе или муслина, ставите у сито постављено изнад посуде и охладите најмање 2 сата или преко ноћи. Умутите процијеђени јогурт са какаом и ксилитолом и вратите га у фрижидер.
Загријте рерну на 180 степени. Папир за печење поквасите, згужвајте, исциједите, а потом њиме обложите калуп за торте пречника 22 центиметра, преноси Борба.
Одвојите бјеланца од жуманаца, па бјеланца умутите у чврст снијег. Помијешајте жуманца, кокосово уље и ванилу у чинији. Додајте бадемово брашно, ксилитол, какао, соду бикарбону, млијеко и сирће. У ту смјесу затим умутите бјеланца и прашак за пециво, па сипајте у плех.
Пеците 15 минута, а затим смањите температуру на 160 степени и пеците још 15 минута. Извадите из рерне и оставите да се охлади прије него што извадите из калупа. Ставите на тањир и нанесите прелив одозго. Поспите какаом.
Пријатно!