Парадајз је пун витамина и минерала кључних за здравље нерава и нормалну циркулацију.
Многи људи не конзумирају парадајз довољно често, а постоји неколико важних разлога зашто би то требало да се промијени.
Такође је корисно знати да се кувањем парадајза повећава ниво ликопена, који је веома здрав, у поређењу са сировим парадајзом.
Парадајз је богат витамином Ц, који је природни антиоксиданс. Осим тога, садржи витамин А, гвожђе и калијум, који играју кључну улогу у одржавању здравља нерава и нормалне циркулације крви.
Витамин К, присутан у парадајзу, важан је за згрушавање крви. Свакодневно конзумирање парадајза такође ће вам помоћи да одржите кожу здравом и сјајном.
Парадајз може смањити штету изазвану конзумирањем дувана захваљујући кумаринској и хлорогенској киселини које садржи.
Ако можете, потрудите се да га једете сваки дан.
Европљани парадајз сматрају воћем. Дакле, иако се традиционално сврстава у поврће, парадјз је воће. Грешка у вези с парадајзом у свијести остаје зато што се парадајз узгаја се као и већина поврћа и користи се у кулинарству као поврће.