Large banner

Извор:

Магазин новости

20.04.2025

05:30

Коментари:

0

Подијели:

Направите најукуснију паштету од јаја која вам остану након Васкрса

Направите најукуснију паштету од јаја која вам остану након Васкрса

Кувана јаја звијезде су васкршњег стола. Од ове намирнице можете направити неколицину јела – чак и укусну паштету.

Важно је скувати јаја на тврдо, помијешати их с нешто мајонезе, сенфа, киселог врхња и покојег зачина, а онда све заједно сервирати као предјело или међуоброк.

Овако припремљена кувана јаја сјајан су умак за чипс и крекере, намаз за сендвиче, а можете их послужити и уз штапиће од шаргарепе, целера и сличног поврћа.

Најбоље од свега? За цијели поступак биће вам потребно свега око пола сата. Ако употријебите сјецкалицу поврћа још и мање времена од тога.

Паштета од тврдо куваних јаја - састојци:

6 великих јаја

50 мл мајонеза

20 г киселе павлаке

2 кашичице насјецканог влашца

1 кашика сенфа

1 кашика љутог умака по жељи

1 кашичица димљене паприке у праху

со и бибер по жељи

Паштета од тврдо куваних јаја - припрема:

Скувајте тврдо кувана јаја на уобичајени начин – у кипућој води термички их обрађујете око 10 до 12 минута. Охладите их у хладној води и огулите.

Насјецкајте бјеланца на ситне коцкице, а жуманца уситните виљушком у пасту. Јаја помијешајте са мајонезом, сенфом, киселом павалком и љутим умаком по жељи. Зачините с нешто соли и бибера, димљеном паприком у праху и насјецканим влашцем.

Ставите у фрижидер да се паштета охлади па послужите с хљебом, крекерима или насјецканим поврћем.

Пријатно!

Large banner