Поморанџе су богате бројним витаминима, користе се у припреми разних посластица и воћних салата, али се може користити и њихова кора.
Многи људи баце кору од поморанџе чим је очисте, али требало би да у потпуности искористите ову кору цитруса.
Постоји много начина на које можете користити кору од поморанџе, а ми вам дајемо пет идеја како да је користите у свом дому.
Баците неколико комада коре од поморанџе у орман да бисте се ослободили устајалог мириса. Када се кора осуши, замијените је новом.
Коре поморанџе ставите у стаклену теглу, прелијте сирћетом и оставите да одстоји у фрижидеру преко ноћи. Затим проциједите течност, сипајте је у боцу са распршивачем и користите за чишћење подова и прозора.
Кору поморанџе прво осушите, па је самељите и ставите у мале платнене кесе које ћете смјестити у фиоке и мјеста гдје се обично скупља буђ.
Кору поморанџе уваљајте у со и ставите у фрижидер. Со ће апсорбовати мирис и влагу из ваздуха у фрижидеру, док ће воће за собом оставити свеж мирис цитруса. Када сол постане влажна, уклоните кору и по потреби је замијените новом.
Мрље од воде које се формирају на славинама могу се лако уклонити полирањем унутрашњом страном коре од поморанџе.
Најновије
Најчитаније
12
23
12
20
12
19
12
18
12
12
Тренутно на програму