Извор:
Кликс
21.05.2022
21:16
S obzirom na ubrzan način života kojim većina ljudi danas živi, trikovi koji mogu ubrzati proces spremanja hrane su nešto što svakako olakšava svakodnevicu.
Soda bikarbona, odnosno natrijev karbonat, ima više koristi u domaćinstvu, a neke od njih vezane su i za kuvanje.
Soda bikarbona se može koristiti i kod pirjanja luka, kako je objasnio kemičar Martin Lersch. Nakon što se na zagrijanu masnoću doda nasjeckani luk doda se i prstohvat mješavine soda bikarbone i soli u omjeru 1:1. Luk će se ubrzo smekšati, promijeniće boju i ispirjati se bitno brže nego uobičajenom tehnikom. Spomenuti trik može se primijeniti kod svih vrsta pirjanja.
Soda bikarbona se može dodati i u smjesu za prženje da bi namirnica bila hrskavija.
Čokoladna glazura na kolačima ostaće vlažna, neće se raspuknuti i postat će malo tamnija dodatkom prstohvata sode bikarbone.
Најновије
Најчитаније
20
24
20
16
20
16
20
12
20
10
Тренутно на програму
19:50
Временска прогноза
временска прогноза
19:52
Без коментара
без коментара
19:55
Маркетинг
маркетинг
20:00
Бинго, Лутрија Србије
бинго
20:30
Авионџије С01 ЕП 05
серијски програм
21:00
Црна гуја С01 ЕП 02
серијски програм
21:35
Ало Ало С06 ЕП 04 (12+)
серијски програм