Алуминијумску фолију користимо приликом печења, за чување остатака хране, а многи је користе и приликом чишћења куће.
Њена основна карактеристика јесте та што је са једне стране мат, а са друге стране сјајна.
Да ли сте некада помислили на то која страна фолије је “права” и која ће најбоље обавити оно што вам је потребно?
Сјајна и мат страна фолије настале су због процеса производње, у задњој фази, када два слоја фолије пролазе кроз ваљак у исто вријеме. Страна која долази у додир с високо полираним челичним ваљком постаје сјајна, а друга остаје мат.
Што се тиче хране и коришћења у домаћинству, није важно на коју страну ћете фолију окренути.
Ипак, неки произвођачи нељепљивих алуминијумских фолија истичу да максимална ефикасност постиже када је храна постављена на мат страну и обмотана њоме, пише 24Седам.