Извор:
Индекс
05.09.2025
17:55
Коментари:
0Ево његових приједлога за доручак који ће користити вашој пробави.
Др Сети наглашава да здрава храна не мора бити досадна. Његови приједлози, од грчког јогурта до традиционалних индијских јела, доказ су да доручак може бити и укусан и користан за здравље.
Свијет
Китови убице напали бродове на познатој дестинацији
Ова комбинација једноставна је за припрему, а садржи пробиотике, антиоксидансе и омега-3 масне киселине. Др. Сетхи истиче да такав оброк помаже равнотежи цријевне микрофлоре и смањује упале.
Зобена каша, посебно она од резане зоби, садржи пуно влакана. Уз додатак ланених сјеменки и банане, овај доручак стабилизује шећер у крви, храни добре цријевне бактерије и побољшава пробаву.
Свијет
Дјевојчица пала на шине док се приближавао воз, а ево како се спасила
Ова комбинација нуди лагане протеине, сложене угљене хидрате и витамине. Омлет и интегрални хљеб помажу пробави, држе вас ситима и пружају стабилну енергију током дана.
Обилан, али здрав доручак може укључивати јаја, тост од цјеловитих житарица и пилећу или пурећу кобасицу без нитрата. Др Сетхи препоручује додавање авокада за додатну нутритивну вриједност.
Свијет
Родитељи дошли да идентификују тијело сина који је страдао у несрећи у Лисабону, дочекао их шок
Ако не једете јаја, тофу кајгана је одлична алтернатива. Уз динстано поврће, овај доручак нуди биљне протеине, влакна и нутријенте који чувају здравље цријева.
Једноставан и хранљив избор. Авокадо и хљеб од цјеловитих житарица осигуравају влакна, здраве масти и отпорни скроб који подстичу разноликост корисних бактерија у цријевима.
Србија
Саша (42) нестао прошлог петка: У кући оставио мобилни и документа
"Најбољи доручци за цријева садрже четири кључна састојка: протеине, пробиотике, пребиотике и полифеноле", поручује др Сетхи. Заборавите на класичне пахуљице за доручак. Ако желите побољшати здравље својих цријева, гастроентеролог др Саурабх Сетхи, школован на Харварду и Станфорду, савјетује да ујутро бирате оброке богате протеинима, пробиотицима, пребиотицима и полифенолима.
Свијет
3 седм
0Занимљивости
3 седм
0Сцена
3 седм
0Здравље
3 седм
0Најновије
Најчитаније
19
39
19
38
19
27
19
26
19
23
Тренутно на програму