Извор:
Агенције
04.07.2024
20:38
Лубеници се у посљедње вријеме приписује епитет намирнице с неограниченим могућностима кулинарске обраде, иако је некада сматрана само сочном посластицом мале нутритивне вриједности. Одлично се уклапа у различите салате и смутије, обогаћујући их својом слаткоћом и бојом.
Но, јесте ли знали да једење лубенице током трудноће има још веће благодати за здравље? Због високог удјела воде, лубеница помаже у смањену жгаравице.
Такође, воћни шећери присутни у лубеници помажу у ублажавању јутарње мучнине и дехидрације, а киселе твари могу помоћи спријечити могућу појаву грчева у мишићима у трећем тромјесечју.
У односу на парадајз, лубеница је богатија на ликопену, антиоксидансу који штити од развоја карцинома и кардиоваскуларних болести, подржава имунолошки систем и представља природну унутрашњу заштиту коже од штетних УВ зрака.
Најновије
Најчитаније
18
16
18
15
18
12
18
06
18
02
Тренутно на програму
16:20
Вјежбајте са Лидијом
лајфстајл
16:30
Вијести
информативни програм вијести
16:50
Центар дана
инфотејнмент
18:20
Народ прича
репортажна емисија
18:55
Маркетинг
маркетинг
19:00
АТВ вијести
информативни програм вијести
19:40
Маркетинг
маркетинг