Укусно и лагано

Пет славских салата које се најбрже праве

  • Извор: Глас Српске
  • 04.11.2024. 16:22

Вријеме је слава, а сваку славску трпезу можете обогатити укусним салатама, које су идеалне за зимске славе. Богате и јаке, сигурно ће одушевити ваше госте.

Рецепт за пилећу салату са кикирикијем

- 350 г пилећег филеа

- 200 г киселе павлаке

- 150 г мајонеза

- 100 г печеног кикирикија

- 100 г сусама

- 1 кашичица сенфа

- 4-5 киселих краставчића.

Прво обарите пилетину и исецкајте на коцкице кад се прохлади. Сусам на суво пропржите пар минута да благо порумени, али не превише да не постане горак. Кикирики у блендеру уситните, а краставчиће ситно исецкајте. Све састојке сјадините. Ако нисте узели печени слани кикирики онда посолите. Ако је кикирики слан, онда додајте мало соли по укусу.

Рецепт за брзу салату са качкаваљем

- 100 грама сусама,

- 250 грама прашке шунке или саламе по жељи

- 200 грама качкаваља,

- 1 чаша киселе павлаке од 400 грама

Пропржити сусам на тигању, па помијешати са осталим састојцима.

Рецепт за карфиол салату

- 1 главица карфиола

- 3 кувана јајета

- кисела павлака

- уље

- шећер

- сирће

- со

- мирођија по жељи.

Карфиол подијелити на цвјетове, па обарити у сланој води. Добро га оциједити и ставити у чинију. У дубљу посуду ставити уље, со, сирће, мало шећера и павлаку, све добро измијешати и прелити карфиол. Исјецкати барена јаја и промијешати. Украсити мирођијом.

Рецепт за салату са шунком и сиром

- 400 грама сира

- 6 кашика киселе павлаке

- 300 грама шунке

- 4 кисела краставчића

- 1 веза першуна.

Исјецкати шунку, краставчиће и першун. Помијешати сир и павлаку, па изгњечити да се добије уједначена маса. Додати насјецкане састојке па промијешати.

Рецепт за кукуруз салату

- 2 јајета

- 200 грама кикирикија

- 200 грама мајонеза

- 200 грама киселе павлаке

- 400г кукуруза шећерца

- 50 грама сусама

Јаја обарити, бјеланца исецкати, а жуманца измрвити. Сусам кратко пропржити док не добије браон – златну боју и оставити да се прохлади. Кикирики ситно исјецкати. У великој чинији сјединити све састојке и зачинити.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Емисија: Тајне музеја

    '''Емисија: Тајне музеја

  • 18:20 Путуј, пробај заволи са Лазаром

    'Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Моја Планина

    Наша екипа и овај пут отвара јединствени свијет зимских авантура и забаве на Јахорини и открива се оне њене чари које је чине омиљеним избором туриста за зимовање цијелог региона.

  • 20:30 Серија: Слатке муке (12+)

    ''' Серија: Слатке муке (12+)