Umjesto tijesta se koristi tortilja, a ukus je fantastičan!
- desetak tortilji
- 400 grama sira kao što su gauda
- oko 200 grama tanko narezane šunke ili salame
- sos od paradajza ili kečap
- oko 100 grama mocarele (opcionalno)
Za početak upalite rernu na 200 stepeni. Dok se rerna grije, nauljite kalup od torte ili manju tepsiju. Na tortilju razmažite kečap ili umak od paradajza. Potom ređajte sir i nekoliko koluta šunke ili salame. Iako se u originalnom receptu ne stavlja origano, možete ga dodati za bolji ukus.
Naredni korak je rolanje tortilje i morate biti pažljivi te čvrsto urolati kako se ne bi otvorila. Potom je podijelite na četiri dijela i ređajte u kalup jednu pored druge. Ako želite, preko stavite narendanu mocarelu ili neki drugi sir koji se topi. Pecite dok se sir ne otopi, a to je otprilike 20 minuta, prenosi super žena.
Најновије
Најчитаније
14
38
14
36
14
29
14
27
14
22
Тренутно на програму