Sataraš na malo moderniji način.
Sastojci:
2 komada patlidžan plavi
4 komada crveni paradajz
2 glavice crni luk
4 čena beli luk
3 sveže crvene paprike
3 zelene paprike sveže
1 šoljica manja maslinovo ulje
1 kašika suvi biljni začin
Po ukusu soli
1 mala kašičica origana
Po ukusu bibera
200 gr rendana gauda
Po želji peršunov list
Priprema:
Patlidžane narezati na kockice i držite u slanoj vodi oko 20 minuta. Luk crni, bijeli luk i paprike isjeckati na kolutove.
U posebnom tiganju za prženje sipajte ulje i pržite crni i bijeli luk, zatim dodati paprike pržiti ih dok ne omekšaju i dodati očišćen paradajz od ljuski i sve zajedno krčkati dok ne ispari voda i povrće ne omekša.
Dodajte potom patlidžan koji ste izvadili iz slane vode i krčkati oko 10 minuta u poklopljenoj posudi, začinite začinima.
Povrće prebacite u tepsiju i naredajte odozgo kačkavalj staviti u rerni i zapeći nekih 15 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.
Posuti malo sjeckanim peršunovim listom.
Služiti toplo uz prilog po želji, piše Žena.Blic.
Најновије
Најчитаније
09
40
09
34
09
33
09
27
09
26
Тренутно на програму