Large banner

Извор:

zena.blic

22.05.2022

08:26

Коментари:

0

Подијели:

Pikantni zapečeni SATARAŠ

Sataraš na malo moderniji način.

Sastojci:

2 komada patlidžan plavi

4 komada crveni paradajz

2 glavice crni luk

4 čena beli luk

3 sveže crvene paprike

3 zelene paprike sveže

1 šoljica manja maslinovo ulje

1 kašika suvi biljni začin

Po ukusu soli

1 mala kašičica origana

Po ukusu bibera

200 gr rendana gauda

Po želji peršunov list

Priprema:

Patlidžane narezati na kockice i držite u slanoj vodi oko 20 minuta. Luk crni, bijeli luk i paprike isjeckati na kolutove.

U posebnom tiganju za prženje sipajte ulje i pržite crni i bijeli luk, zatim dodati paprike pržiti ih dok ne omekšaju i dodati očišćen paradajz od ljuski i sve zajedno krčkati dok ne ispari voda i povrće ne omekša.

Dodajte potom patlidžan koji ste izvadili iz slane vode i krčkati oko 10 minuta u poklopljenoj posudi, začinite začinima.

Povrće prebacite u tepsiju i naredajte odozgo kačkavalj staviti u rerni i zapeći nekih 15 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.

Posuti malo sjeckanim peršunovim listom.

Služiti toplo uz prilog po želji, piše Žena.Blic.

Large banner