Large banner

Извор:

Информер

12.03.2025

06:45

Коментари:

0

Подијели:

Посна сарма по рецепту монаха са Хиландара идеалан је избор за дане поста

Посна сарма по рецепту монаха са Хиландара идеалан је избор за дане поста

Зима је незамислива без сарме која је једно од најпопуларнијих јела и често се налази на трпезама током разних прослава, а шта ако је направите по рецепту монаха са Хиландара?

Рецепти из овог манастира су познати по свом јединственом укусу и често одушеве све који их пробају. Сви се слажу у томе да имају посебан шарм. Овај пут, откривамо вам како монаси са Светог Атоса спремају своју сарму. Припрема није превише компликована, али њен мирис је толико интензиван да остаје у сјећању.

Састојци:

2 празилука

2 главице црног лука

1 шаргарепа

100 гр пиринча

350-400 гр мљевених ораха

100 гр димљене рибе (лосос)

12-15 листова киселог купуса

Припрема:

У смјесу додати со, уље, суви зачин, црвена мљевена паприка, бибер, бијели лук у гранулама, першун, чили зачин па промијешати.

Припрема је једноставна. На уљу пропржите празилук, црни лук и шаргарепу. У поврће додајте опрани пиринач, а затим додајте мљевене орахе. Након тога додаје димљену рибу. Додајте и зачине и промешајте. Умотајте сарму, слажите у шерпу па ставите у рерну.

Кувати у рерни на 200 степени око сат времена.

Large banner