Ukoliko nemate vremena da spremate sarmu, a jede vam se, ovaj recept je malo jednostavnija i brža, a podjednako ukusna varijanta.
Luk isjeći sitno, pa propržiti i dodati mljeveno meso. Izdinstati. Dodati malo soli, papriku jednu i drugu. Bijeli luk očistiti i isjeći kruninije po dužini. Kupus isjeći na krupne kocke. Pola poređati u dublji lonac ili ekspres lonac.
Preko kupusa rasporediti prženo mljeveno meso, lovorov list, pola bijelog luka i pola suvih rebara. Prekriti ostatkom kupusa. Dodati rebra, bijeli luk i lovorov lis kao i biber u zrnu po želji. Još malo ubaciti mljevenu i tucanu ljutu papriku.
Po želji dodati malo masti.
Sipati vodu do visine kupusa pokriti i krčkati 1,5 sat na tihoj vatri, prenosi "Bakina kuhinja".
Најновије
Најчитаније
23
06
22
52
22
28
22
08
21
50
Тренутно на програму