Овај јело комбинује богат укус пржене рибе са слатко-киселим сосом обогаћеним парадајзом и зачинима.
500 г ослића
со, бибер, брашно за поховање
Уље за пржење
1 мањи црни лук
1 шаргарепа
1/2 паприка
200 мл парадајз пелата
2 кашике соја соса
2 кашике сирћета
1 кашика шећера
1 кашичица љутог соса
1 кашика густина + 3 кашике воде (за згушњавање)
Филете посолити, побиберити, уваљати у брашно и пржити у дубоком уљу док не постану златно хрскави. Оставити са стране на убрусу. На мало уља пропржити бијели и црни лук, додати шаргарепу и паприку. Сипати парадајз пелат, соја сос, сирће, шећер и љути додатак. Кувати 5-7 минута. Додати густин размућен у води, кувати још 1-2 минута док се сос не згусне. У сос пажљиво додати пржену рибу или прелити сос преко филета при сервирању. По жељи посути свјежим коријандером или першуном, пише Жена Блиц.
Најновије
Најчитаније
15
16
15
08
14
59
14
58
14
49
Тренутно на програму