Danas je ekipa „Kuhinjice“ spremala junetinu u kiselom kupusu.
U video prilogu možete pogledati postupak pripreme.
Potrebno vam je:
• 800 gr junećeg mesa
• 4 čena bijelog luka
• 3 kašike mljevene crvene paprike
• Biber
• List peršuna
• 30 ml ulja
• So
• 200 gr goveđe kobasice
• 200 gr dimljene slanine
• 60 gr svinjske masti
• 1 kg kiselog kupusa
• 1,5 litara vode
Postupak pripreme:
Juneće meso isjecite na manje komade. U blender stavite crni luk, mljevenu crvenu papriku, biber, list peršuna i ulje te sve zajedno izblendajte.
Izrezano meso stavite u jednu činiju i zalijte izblendanom smjesom. Posolite i izmješajte.
Goveđu kobasicu izrežite na kolutiće. Isjecite dimljenu slaninu.
U šerpu stavite svinjsku mast i kiseli kupus. Potom dodajte juneće meso, kobasicu i slaninu. Postupak ponovite još jednom. Zalijte vodom i kuvajte 90 minuta.