„Kuhinjica“ i danas kuva za vas. Ekipa je spremala vrlo ukusno jelo kojem nećete moći odoljeti.
Karabataci na kupusu su naš današnji izbor, a sutra neka budu i vaš.
Postupak pripreme možete pogledati u video prilogu.
Potrebno vam je:
• Glavica crvenog kupusa
• Glavica kupusa
• 600 gr karabataka
• 50 gr meda
• 50 gr senfa
• 100 gr kečapa
• 100 gr pršuta
• 30 gr kapra
• List peršuna
• Maslinovo ulje
• So, biber
• Tucana paprika
Postupak pripreme:
Glavice crvenog i zelenog kupusa izrežite na kolutove. Karabatak stavite u činiju i dodajte med, senf i kečap i sve promiješajte.
U blender stavite pršut, kapar, peršunov list i sve zajedno izblendajte. Potom zalijte maslinovim uljem.
U tepsiju za pečenje poredajte kolutove kupusa, posolite i pobiberite, a preko njih stavite izblendanu smjesu. Poklopite kolutovima crvenog kupusa. Pospite maslinovim uljem i tucanom paprikom. Potom stavite karabatak na svaki kolut.
Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 60 minuta.
Kada se ispeče, servirajte u tanjir.