Large banner

Рецепт за домаћу јунећу супу: Окрепљује организам

Извор:

Информер

11.09.2025

17:12

Коментари:

0
Рецепт за домаћу јунећу супу: Окрепљује организам
Фото: Pixabay

Јунећа супа богата укусом је идеалан избор за ручак, а додатан плус је што се спрема брзо и лако.

Ароматична супа се припрема брзо, а захваљујући свјежем першуну и пажљиво одабраном јунећем месу, свака кашика одише домаћом топлином.

200 г мљевеног јунећег меса

1,5 л воде

1 везица першуна

1 главица црног лука

1-2 кашике уља

со по укусу

свјеж першун за декорацију

Влада-09092025

Влада Српске одговорила Љубљани: Забране за словеначке дипломате

Припрема:

Мљевено месо ставите у лонац, налијте хладном водом и кувајте 20 минута на умјереној температури, да се развије богат укус.

Першун очистите и оперите, па исјецкајте или изрендајте на ситне комадиће. Црни лук ситно исецкајте и пропржите на загрејаном уљу док не постане стакласт. Додајте першун и кратко пропржите, само да омекша и пусти арому.

Пропржени лук и першун додајте у супу, посолите по укусу и кувајте још 10 минута.

(информер)

Подијели:

Таг:
Large banner