Извор:
Информер
11.09.2025
17:12
Коментари:
0Јунећа супа богата укусом је идеалан избор за ручак, а додатан плус је што се спрема брзо и лако.
Ароматична супа се припрема брзо, а захваљујући свјежем першуну и пажљиво одабраном јунећем месу, свака кашика одише домаћом топлином.
200 г мљевеног јунећег меса
1,5 л воде
1 везица першуна
1 главица црног лука
1-2 кашике уља
со по укусу
свјеж першун за декорацију
Република Српска
Влада Српске одговорила Љубљани: Забране за словеначке дипломате
Припрема:
Мљевено месо ставите у лонац, налијте хладном водом и кувајте 20 минута на умјереној температури, да се развије богат укус.
Першун очистите и оперите, па исјецкајте или изрендајте на ситне комадиће. Црни лук ситно исецкајте и пропржите на загрејаном уљу док не постане стакласт. Додајте першун и кратко пропржите, само да омекша и пусти арому.
Пропржени лук и першун додајте у супу, посолите по укусу и кувајте још 10 минута.
(информер)
Најновије
Најчитаније
20
03
19
55
19
54
19
53
19
51
Тренутно на програму